ВСЕУКРАЇНСЬКИЙ КОНГРЕС ПРОФСПІЛОКце трибуна для членів профспілок, трударів України, усіх небайдужих людей, що переймаються відстоюванням та захистом власних трудових, соціально-економічних прав та інтересів.

КОНГРЕС ПРОФСПІЛОК.

КОНГРЕС ПРОФСПІЛОК проводиться щорічно в м. Києві у вересні місяці за участю КОНГРЕСМЕНІВ від профспілкових організацій, профспілкових активістів, трударів України, що залучилися до «Загальноукраїнського профспілкового руху «За гідну працю! За гідне життя!». Від кожного регіону визначається рівна кількість КОНГРЕСМЕНІВ, повноваження яких, підтверджуються Конгресом на один рік.

КОМІТЕТИ ТА РОБОЧІ ОРГАНИ КОНГРЕСУ:

- Комітет з питань організаційно-методичної роботи

- Комітет з питань законотворчої роботи;

- Комітет з питань правової допомоги та захисту;

- Комітет з питань міжпрофспілкової роботи та міжнародного співробітництва;

- Комітет з питань переговорного процесу та ведення соціального діалогу з Урядом і роботодацями;

- Комітет з питань соціального страхування та соціального забезпечення;

- Комітет з питань організації роботи по укладанню колективних договорів і угод;

- Юридична колегія;

- Центр профспілкових ініціатив;

КОМІТЕТИ КОНГРЕСУ формуються лише з КОНГРЕСМЕНІВ. При КОМІТЕТАХ КОНГРЕСУ утворюються робочі групи з різних профільних питань, до складу яких можуть долучатися профспілкові активісти, фахівці з числа активних членів профспілки, трударі, регіональні профспілкові лідери, громадяни України.

ВСЕУКРАЇНСЬКІ  ПРОФСПІЛКОВІ  ЗБОРИ – поточне організаційно-координаційне та аналітично-методичне зібрання членів українських профспілок, для вироблення на національному рівні спільних дій та мобілізації спільних зусиль спілчан по вирішенню нагальних питань захисту їх власних трудових прав і інтересів.
Всеукраїнські профспілкові збори проводяться за участю Конгресменів, широкого кола представників від регіональних профспілок та профспілкових організацій, профспілкових лідерів, профспілкових активістів,  трударів країни.
Всеукраїнські профспілкові збори проводиться щоквартально.

СЕКРЕТАРІАТ КОНГРЕСУ.

Для організації роботи та забезпечення діяльності КОНГРЕСУ, ВСЕУКРАЇНСЬКИХ ПРОФСПІЛКОВИХ ЗБОРІВ, їх комітетів та комісій, інших заходів КОНГРЕСУ утворюється СЕКРЕТАРІАТ КОНГРЕСУ.

ОБ’ЄДНАННЯ КОНГРЕСУ.

В кожній області та м.м. Києві та Севастополі утворюються ОБ’ЄДНАННЯ КОНГРЕСУ, які формують відповідну ПРОФСПІЛКОВУ РАДУ.
З метою вирішення поточних профспілкових завдань щоквартально проводяться ОБЛАСНІ ПРОФСПІЛКОВІ ЗБОРИ.

ГРОМАДСЬКІ СЛУХАННЯ з актуальних профспілкових питань, круглі столи, конференції, тощо проводяться щомісяця в містах регіонах України і в м. Києві.